KAKKUMENU

2020menuvaalea2 copyTäytteetvaalea copy

Kakkuun voit valita joko valmiin yhdistelmän yllä olevalta listalta tai koota itse juuri sellaisen yhdistelmän kuin haluat.

Kakkupohjamme ovat amerikkalaiseen tyyliin tuhteja ja meheviä.  Täytteenä käytämme sveitsiläistä marenki-voikreemiä tai kermapohjaista moussea. Moussetäytteet ovat kevyitä ja hyydytetty liivatteella. Mousse soveltuu parhaiten yksikerroksisiin kakkuihin, sekä pieniin kerroskakkuihin. Kreemi on rakenteeltaan  moussea raskaampaa  ja täyteläisempää. Kreemi sopii ominaisuuksiensa takia paremmin monikerroksisiin kakkuihin, sekä muotokakkuihin. Kreemi säilyy pidempään ja näin ollen kakkua voi pitää kauemmin tarjolla. Kreemikakut kannattaakin ottaa hieman ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään, koska kreemi kovettuu kylmässä.

Samoja makumaailmoja voi käyttää myös cupcakeihin.

Osan kakkupohjista voi valmistaa gluteenittomista jauhoista. Leipomotiloissamme käsitellään kuitenkin myös tavallisia jauhoja, joten tuotteet eivät ole 100% gluteenittomia. Muut täytteet onnistuvat laktoosittomina kinuskia, valkosuklaata ja maitosuklaata lukuun ottamatta. Muistathan aina ilmoittaa kaikki allergiat ja erityisruokavaliot.

 

Fantasiakakut ja muotokakut

Fantasiakakut kuorrutetaan aina kreemillä ja sokerimassalla. Kakku voi olla pyöreä, neliö tai muotoiltu, esimerkiksi auto, dinosaurus tai käsilaukku. Fantasiakakun koristelumahdollisuudet ovat rajattomat. Sokerimassa pintaa voi marmoroida, maalata ja kuvioida. Pinnan koristeluun voi käyttää syötävää sokeripitsiä ja sokerihelmiä. Koristeeksi kakun päälle sopivat käsin tehdyt sokerimassakoristeet tai -kukat. Teemana kakuissa voi olla mikä vain.

 

Kreemikakut

Kreemillä pinnoitettu kakku voi olla kokonaan kreemillä kuorrutettu, semi-naked tai naked cake. Naked Cake eli suomalaisittain nakukakku, jättää kakun reunat kokonaan tai osittain näkyviin. Kreemipinta voi olla joko tasainen tai aaltoileva ja kreemiä pystyy pursottamaan muun muassa röyhelöksi kakun kylkeen. Kreemillä onnistuu myös näyttävät liukuvärjäykset ja sen pystyy värjäämään toivotun väriseksi. Kreemikakkuihin sopii hyvin koristeeksi aidot kukat, marjat ja makeiset. Kakun voi viimeistellä näyttävällä drip-kuorutteella eli kakun reunoja pitkin valuvalla suklaalla tai kinuskilla. Kreemikakkuihin voi myös erikseen tilata kustomoidun sokerimassakoristeen.

Monikerroksiset kakut & hääkakut

Kerroskakut voivat olla joko kreemillä tai sokerimassalla päällystettyjä. Kakut tuetaan aina huolella putkien ja välipahvien avulla. Kerroskakkujen kerrokset voivat olla keskenään eri korkuisia ja eri mallisia. Kerroskakku on mahdollista toteuttaa jopa seitsemän kerroksisena. Koristelu onnistuu samalla tavalla kuin kreemi- ja fantasiakakkujenkin.